Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czeska babka gołąbkowa wykonana została z pozostałej główki kapusty po zdjęciu liści do gołąbków, oraz z farszu z mielonego mięsa wieprzowego, ryżu i jajka. Podana z sosem pomidorowym, jest bardzo smaczna.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 306
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1087
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4119
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 306
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1087
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4119
Składniki
Startą, odciśniętą kapustę mieszamy z mielonym mięsem, lubczykiem i ugotowanym ryżem. Doprawiamy solą i pieprzami, wbijamy jajka i wyrabiamy farsz. Formę silikonową smarujemy olejem i układamy do niej ścisło farsz. Babkę równamy w formie i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy 90 minut. W między czasie przygotowujemy pomidorowy sos z wywaru w którym gotowały się gołąbki, zagotowujemy wywar i zagęszczamy go mąką. Po upieczeniu babki studzimy ją w piekarniku. Ostudzoną babkę wyjmujemy z formy na talerz, dekorujemy kostkami wyciętymi z czerwonej papryki i zieloną natką lubczyku. Babkę podajemy polaną sosem pomidorowym. Smacznego !!!