Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czeski gulasz jest nieco inny niż te mi znane. Mało w nim warzyw, ale za to dużo przypraw, jest naprawdę aromatyczny. Tradycyjnie podaje się go z knedlikiem. Nie trzeba sztucznie go zagęszczać, swoje zrobiły tu papryka i cebula.
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 361
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 167
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 188
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 252
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 361
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 167
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 188
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 252
Składniki
Wołowinę kroimy na kawałki, paprykę, czosnek i cebulę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Wsypujemy słodką i ostrą paprykę, smażymy kilkanaście sekund, po czym dodajemy cebulę, czosnek i paprykę, smażymy 5 minut.
Zalewamy około 400 ml wody, dodajemy liście laurowe, dusimy pod przykryciem przez około 1,5 godziny. Po tym czasie próbujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem kminkiem i majerankiem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.