Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3389
Dodano: 31.05.2015
Odsłon: 7742
1-2 os. | > 60 min | średnie | drogie |
Mieso dlugo moczymy, dodatkowo myjemy, rozkladamy na duzym talerzu, posypujemy tylko z tej jednej strony Kucharkiem i pieprzem, ukladamy na kazdej roladzie (jak na zdjeciu) po 2 zabki czosnku przekrojone wzdluz, cebule pokrojona w polksiezyce, po pol plastra boczku i ogoreczek takze przekrojony wzdluz. Dodatkowo posypujemy odrobina Kucharka i pieprzu , i rolujemy razem z miesem.
Do szybkowara nalewamy odrobine oleju, ciasno ukladamy rolady, jeszcze raz odrobine z wierzchu doprawiamy, rolady od gory polewamy odrobina oleju. Obkladamy cebula pokrojona w polksiezyce z bokow i na wierzchu, dodatkowo dajemy jeszcze 2 zabki czosnku. Calosc podlewamy woda w ilosci 250 ml. Szybkowar zamykamy i dusimy od momentu, jak zacznie glosno gwizdac (zmniejszamy Temperature!) jeszcze 40 minut. Po tym czasie woda powinna odparowac, a wytworzy sie sos wlasny z duza iloscia cebuli. Nie potrzeba zageszczac maka.
Wspaniale!! Zycze smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

bozka44 31 maja 2015Zgłoś do usunięcia
Ach, Bozko, to jest naprawde wspaniale!!!! Wiem, bo jadlam dzisiaj :-)) Odpowiedzi: 1 ▼10 Kto głosował? | Odpowiedz