Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O bulgogi pisałem już rok temu, gdy nadeszła jesień, w kuchni nadszedł czas na rozgrzewające dania kuchni koreańskiej. Dziś przepis ze zmienioną marynatą. Zamiast kurczaka, można użyć wołowiny.
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 109
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3658
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 416
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 290
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2876
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 109
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3658
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 416
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 290
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2876
Składniki
Mięso marynujemy w marynacie nie krócej niż 30 minut.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy krótko kurczaka w marynacie.
Podajemy z sałatą, marchewką i pastą ssamjang (opcjonalnie) lub ketchupem