Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie dania syte, jednocześnie proste w przygotowaniu i robiące się same? Właśnie takie są dania jednogarnkowe. Wystarczy wszystko pochlastać nożem i delektować się cudownymi smakami. Najlepiej wszystko pokroić, później dodawać.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7024
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244524
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7024
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244524
Składniki
Ziemniaki i marchewki obieramy i kroimy na duże kawałki. Słoninę kroimy w kostkę, wytapiamy tłuszcz, wrzucamy marchewki i ziemniaki, smażymy. Cebule kroimy w piórka, czosnek siekamy, dodajemy do ziemniaków i dusimy pod przykryciem do jej miękkości (około 15 min). Pomidory sparzamy, usuwamy skórę, kroimy w kostkę, dodajemy do dania. Mięso oddzielamy od kości. Kiełbasę kroimy na 3-4 cm kawałki, które kroimy wzdłuż na pół. Dodajemy do całości z koncentratem pomidorowym, przyprawami, pokrojonymi w paski boczniakami, podlewamy bulionem, dusimy pod przykryciem przez około 30 min. Co jakiś czas mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną zieleniną.