Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie dania syte, jednocześnie proste w przygotowaniu i robiące się same? Właśnie takie są dania jednogarnkowe. Wystarczy wszystko pochlastać nożem i delektować się cudownymi smakami. Najlepiej wszystko pokroić, później dodawać.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1283
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457992
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1539
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2311
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1283
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457992
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1539
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2311
Składniki
Ziemniaki i marchewki obieramy i kroimy na duże kawałki. Słoninę kroimy w kostkę, wytapiamy tłuszcz, wrzucamy marchewki i ziemniaki, smażymy. Cebule kroimy w piórka, czosnek siekamy, dodajemy do ziemniaków i dusimy pod przykryciem do jej miękkości (około 15 min). Pomidory sparzamy, usuwamy skórę, kroimy w kostkę, dodajemy do dania. Mięso oddzielamy od kości. Kiełbasę kroimy na 3-4 cm kawałki, które kroimy wzdłuż na pół. Dodajemy do całości z koncentratem pomidorowym, przyprawami, pokrojonymi w paski boczniakami, podlewamy bulionem, dusimy pod przykryciem przez około 30 min. Co jakiś czas mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną zieleniną.