Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe/gulasz czy też gęsta zupa na wieprzowinie, z warzywami i fasolką.
Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam w kostkę. Przesmażyłam je na rumiano na oleju i przełożyłam do garnka. Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszkliłam cebulę obraną i pokrojona w kostkę. Przełożyłam ją do mięsa. Marchewki obrałam, opłukałam i pokroiłam w plasterki. Dodałam do garnka z mięsem. Dolałam ok. 3 szklanki wody. Dodałam listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Wszystko zagotowałam po czym zmniejszyłam ogień i dodałam koncentrat pomidorowy i ketchup. Wszystko wymieszałam i gotowałam na małym ogniu ok. 20-30 minut. W tym czasie oczyściłam fasolkę szparagową, odcięłam końcówki i pokroiłam ją na mniejsze kawałki. Fasolkę dodałam do garnka. Moją potrawę gotowałam dalej, aż fasolka była miękka. Wtedy dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła prowansalskie. Przyprawiłam wszystko solą i pieprzem i dodałam fasolę z puszki odsączoną z zalewy. Danie gotowałam jeszcze ok. 20-25 minut. Wszystkie składniki muszą być mięciutkie, wtedy można podawać.
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 30
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 295
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 236
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 30
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 295
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 236
Składniki
Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam w kostkę. Przesmażyłam je na rumiano na oleju i przełożyłam do garnka. Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszkliłam cebulę obraną i pokrojona w kostkę. Przełożyłam ją do mięsa. Marchewki obrałam, opłukałam i pokroiłam w plasterki. Dodałam do garnka z mięsem. Dolałam ok. 3 szklanki wody. Dodałam listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Wszystko zagotowałam po czym zmniejszyłam ogień i dodałam koncentrat pomidorowy i ketchup. Wszystko wymieszałam i gotowałam na małym ogniu ok. 20-30 minut. W tym czasie oczyściłam fasolkę szparagową, odcięłam końcówki i pokroiłam ją na mniejsze kawałki. Fasolkę dodałam do garnka. Moją potrawę gotowałam dalej, aż fasolka była miękka. Wtedy dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła prowansalskie. Przyprawiłam wszystko solą i pieprzem i dodałam fasolę z puszki odsączoną z zalewy. Danie gotowałam jeszcze ok. 20-25 minut. Wszystkie składniki muszą być mięciutkie, wtedy można podawać.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 37
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 274