Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe/gulasz czy też gęsta zupa na wieprzowinie, z warzywami i fasolką.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 7045
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 7045
Składniki
Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam w kostkę. Przesmażyłam je na rumiano na oleju i przełożyłam do garnka. Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszkliłam cebulę obraną i pokrojona w kostkę. Przełożyłam ją do mięsa. Marchewki obrałam, opłukałam i pokroiłam w plasterki. Dodałam do garnka z mięsem. Dolałam ok. 3 szklanki wody. Dodałam listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Wszystko zagotowałam po czym zmniejszyłam ogień i dodałam koncentrat pomidorowy i ketchup. Wszystko wymieszałam i gotowałam na małym ogniu ok. 20-30 minut. W tym czasie oczyściłam fasolkę szparagową, odcięłam końcówki i pokroiłam ją na mniejsze kawałki. Fasolkę dodałam do garnka. Moją potrawę gotowałam dalej, aż fasolka była miękka. Wtedy dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła prowansalskie. Przyprawiłam wszystko solą i pieprzem i dodałam fasolę z puszki odsączoną z zalewy. Danie gotowałam jeszcze ok. 20-25 minut. Wszystkie składniki muszą być mięciutkie, wtedy można podawać.