Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszne i zdrowe.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 312
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3695
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 312
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3695
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Składniki
W rondlu, na oleju zeszklić obrane i pokrojone w grubszą kostkę cebule. Do cebuli dodać pokrony w plasterki czosnek i jeszcze chwilę smażyć na wolnym ogniu.
Dodawać kolejno pokrojoną w kostkę paprykę, pozbawioną gniazda nasiennego, selera naciowego pokrojonego w kostkę, kurczaka pokrojonego w grubszą kostkę i kabanosy pokrojone na ok 1,5-2 cm kawałki.
Cały czas dusić i od czasu do czasu pomieszać.
Teraz dodać pomidory z puszki i bulion oraz dobrze wypłukany ryż.
Mieszać od czasu do czasu. Gotować do chwili aż ryż będzie miękki.
Jeszcze w czasie gotowania dodać koncentrat pomidorowy, cukier, paprykę słodką i wędzoną, kurkumę, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku.
Danie podawać gorące i posypane obficie posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Na koniec można dodać wrzątku jeśli nie chcemy mieć bardzo gęstej potawy.