Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kuleczki ryżowe, ułożone na daniu zrobią wrażenie na każdym. Potrawka z mięsem drobiowym oraz warzywami w sosie chińskim.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 990
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7252
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 990
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7252
Składniki
1. Grzyby MUN zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut. 2. Mięso kroimy w paseczki, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do mięsa dodajemy drobno pokrojone w paseczki papryki oraz grzyby MUN, prużymy około 20 minut, podlewamy ½ szklanki wody.
4. Po tym czasie rozgrabimy fIX w ½ szklance zimnej wody i wlewamy do dania, chwilkę gotujemy.
5. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i przekładamy do miski. 6. Wlewamy oliwę, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. 7. Jedną łyżkę ryżu kładziemy na dłoń i ściskają robimy małe kuleczki, ściskamy do chwili aż ryż się nam poskleja. 8. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
9. Danie mięsne podajemy z kuleczkami ryżowymi. 10. Smacznego.