Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak tą potrawę nazwaliśmy w naszym domu. Wyróżnia się smakiem i aromatem. Często pojawia się na naszym stole.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10345
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336701
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4152
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10345
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336701
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4152
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423279
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić i lekko obgotować.
Mięso umyć i pokroić na kawałki.Usmażyć je w dużym rondlu na oleju. Dodać pokrojoną cebulę, czosnek, pieczarki i starte na tarce o dużych oczkach marchewki, pietruszki i seler. Chwilę dusić mieszając całość. Dodać wodę w której gotowały się pieczarki i wsypać całą przyprawę chińską. Dodać sól i pieprz. Dusić do miękkości mięsa i warzyw. W razie potrzeby dolać gotowanej wody.
Ugotować ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na talerze nakładać najpierw ryż, a następnie mięso z warzywami.