Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe z lekko azjatycką nutą. Serdecznie polecam.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 203
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2518
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 203
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 223
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 203
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2518
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 203
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 223
Składniki
Cebulę, czosnek, papryczkę chilli drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać drono pokrojone mięso z indyka i obsmażyć z obu stron. Następnie dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, 1/2 pęczka natki pietruszki i przyprawy. Dusić dalej pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dolać nieco wody.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Na talerze nakładać najpierw umytą sałatę, a następnie ryż. Danie wieńczy oczywiście indyk w pomidorach, który należy posypać resztą pietruszki.