Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe z lekko azjatycką nutą. Serdecznie polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1785
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1521
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1909
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1785
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1521
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1909
Składniki
Cebulę, czosnek, papryczkę chilli drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać drono pokrojone mięso z indyka i obsmażyć z obu stron. Następnie dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, 1/2 pęczka natki pietruszki i przyprawy. Dusić dalej pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dolać nieco wody.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Na talerze nakładać najpierw umytą sałatę, a następnie ryż. Danie wieńczy oczywiście indyk w pomidorach, który należy posypać resztą pietruszki.