Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe z lekko azjatycką nutą. Serdecznie polecam.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 921
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12754
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 921
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12754
Składniki
Cebulę, czosnek, papryczkę chilli drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać drono pokrojone mięso z indyka i obsmażyć z obu stron. Następnie dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, 1/2 pęczka natki pietruszki i przyprawy. Dusić dalej pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dolać nieco wody.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Na talerze nakładać najpierw umytą sałatę, a następnie ryż. Danie wieńczy oczywiście indyk w pomidorach, który należy posypać resztą pietruszki.