Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pomysł na szybki obiad. Bardzo zresztą smaczny. Polecam.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 153
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 153
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Lekko rozmrożoną polędwiczkę pokroić na plasterki. Gdy jest nieco rozmrożona łatwo się ja kroi. Warzywa umyć, obrać, drobno pokroić. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę. Następnie wrzucić warzywa i mięso. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. W razie potrzeby wlać szklankę wody. Pod koniec duszenia dodać przyprawy. Dusić do miękkości warzyw i mięsa. Proces duszenia powinien się zmieścić w granicach 30 - 40 minut. Gdy danie będzie gotowe nabrać chochelką nieco wywaru. Wymieszać go ze śmietaną. Tak przygotowaną śmietanę wlać do gotowego już dania. Wymieszać i gotowe. Obiad podałam z ryżem, który w trakcie duszenia ugotowałam.