Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pomysł na szybki obiad. Bardzo zresztą smaczny. Polecam.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 324
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6723
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241696
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2449
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 426
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 324
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6723
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241696
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2449
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 426
Składniki
Lekko rozmrożoną polędwiczkę pokroić na plasterki. Gdy jest nieco rozmrożona łatwo się ja kroi. Warzywa umyć, obrać, drobno pokroić. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę. Następnie wrzucić warzywa i mięso. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. W razie potrzeby wlać szklankę wody. Pod koniec duszenia dodać przyprawy. Dusić do miękkości warzyw i mięsa. Proces duszenia powinien się zmieścić w granicach 30 - 40 minut. Gdy danie będzie gotowe nabrać chochelką nieco wywaru. Wymieszać go ze śmietaną. Tak przygotowaną śmietanę wlać do gotowego już dania. Wymieszać i gotowe. Obiad podałam z ryżem, który w trakcie duszenia ugotowałam.