Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pomysł na szybki obiad. Bardzo zresztą smaczny. Polecam.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Składniki
Lekko rozmrożoną polędwiczkę pokroić na plasterki. Gdy jest nieco rozmrożona łatwo się ja kroi. Warzywa umyć, obrać, drobno pokroić. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę. Następnie wrzucić warzywa i mięso. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. W razie potrzeby wlać szklankę wody. Pod koniec duszenia dodać przyprawy. Dusić do miękkości warzyw i mięsa. Proces duszenia powinien się zmieścić w granicach 30 - 40 minut. Gdy danie będzie gotowe nabrać chochelką nieco wywaru. Wymieszać go ze śmietaną. Tak przygotowaną śmietanę wlać do gotowego już dania. Wymieszać i gotowe. Obiad podałam z ryżem, który w trakcie duszenia ugotowałam.