Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne i łatwe placki z cukinii. Bardzo lekkie i doskonałe na wiosenny obiad :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 252
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1048
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 58
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 252
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1048
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 58
Składniki
Zapraszam serdecznie do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować placki :)
Cukinie obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Solimy dość intensywnie. Po chwili odciskamy z nich wodę. Obieramy marchew i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy jajko, sól, pieprz i mąkę (można użyć innej niż ryżowa). Wszystko mieszamy.
Rozgrzewamy patelnie i lekko smarujemy oliwą. Możemy później użyć ręcznika papierowego, żeby zebrać nadmiar tłuszczu. Formujemy niewielkie placki i smażymy po około 3 minuty z każdej strony. Podajemy z serkiem kozim, wędzonym łososiem i szczypiorkiem. Smacznego!