Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne i łatwe placki z cukinii. Bardzo lekkie i doskonałe na wiosenny obiad :)
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1131
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1306
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 549
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1131
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1306
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 549
Składniki
Zapraszam serdecznie do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować placki :)
Cukinie obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Solimy dość intensywnie. Po chwili odciskamy z nich wodę. Obieramy marchew i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy jajko, sól, pieprz i mąkę (można użyć innej niż ryżowa). Wszystko mieszamy.
Rozgrzewamy patelnie i lekko smarujemy oliwą. Możemy później użyć ręcznika papierowego, żeby zebrać nadmiar tłuszczu. Formujemy niewielkie placki i smażymy po około 3 minuty z każdej strony. Podajemy z serkiem kozim, wędzonym łososiem i szczypiorkiem. Smacznego!