Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne i łatwe placki z cukinii. Bardzo lekkie i doskonałe na wiosenny obiad :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8032
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 361
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3547
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8032
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 361
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3547
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
Zapraszam serdecznie do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować placki :)
Cukinie obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Solimy dość intensywnie. Po chwili odciskamy z nich wodę. Obieramy marchew i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy jajko, sól, pieprz i mąkę (można użyć innej niż ryżowa). Wszystko mieszamy.
Rozgrzewamy patelnie i lekko smarujemy oliwą. Możemy później użyć ręcznika papierowego, żeby zebrać nadmiar tłuszczu. Formujemy niewielkie placki i smażymy po około 3 minuty z każdej strony. Podajemy z serkiem kozim, wędzonym łososiem i szczypiorkiem. Smacznego!