Do góry

Dania główne Przepis na:

Delikatne bezglutenowe placki z cukinii

Delikatne bezglutenowe placki z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 5278

Dodano:

Odsłon: 926

Zdrowe, smaczne i łatwe placki z cukinii. Bardzo lekkie i doskonałe na wiosenny obiad :)

Składniki

  • Cukinia 3 szt.
  • Marchew 1 szt.
  • Mąka ryżowa 3 łyżki
  • Jajko
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Serek kozi
  • Wędzony łosoś
  • Szczypiorek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Delikatne bezglutenowe placki z cukinii

Przygotowanie

  1. Zapraszam serdecznie do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować placki :)

  2. Cukinie obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Solimy dość intensywnie. Po chwili odciskamy z nich wodę. Obieramy marchew i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy jajko, sól, pieprz i mąkę (można użyć innej niż ryżowa). Wszystko mieszamy.

  3. Rozgrzewamy patelnie i lekko smarujemy oliwą. Możemy później użyć ręcznika papierowego, żeby zebrać nadmiar tłuszczu. Formujemy niewielkie placki i smażymy po około 3 minuty z każdej strony. Podajemy z serkiem kozim, wędzonym łososiem i szczypiorkiem.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń