Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kaczki ma wytworny smak, który idealnie sprawdza się na świątecznym stole, czy uroczystej kolacji. Pieczona kaczka doskonale komponuje się z owocowymi dodatkami, na przykład z żurawinowym dżemem. Jak upiec piersi z kaczki?
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 71
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 71
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Rozpocznij nagrzewanie piekarnika do 200 stopni. W tym czasie natnij skórkę piersi z kaczki w niewielką kratkę. Posól i popieprz piersi. Obsyp rozmarynem oraz otartą skórką z pomarańczy.
Przełóż delikatnie piersi na suchą patelnie i podsmażaj na niewielkim ogniu po kilka minut z każdej strony.
Przełóż podsmażone piersi z kaczki do naczynia żaroodpornego i piecz około 10 minut.
Piersi z kaczki podawaj z żurawiną. Idealnie sprawdzi się także dodatek puree z kalafiora lub selera.