Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kaczki ma wytworny smak, który idealnie sprawdza się na świątecznym stole, czy uroczystej kolacji. Pieczona kaczka doskonale komponuje się z owocowymi dodatkami, na przykład z żurawinowym dżemem. Jak upiec piersi z kaczki?
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118183
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8431
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2168
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1550
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118183
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8431
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2168
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1550
Składniki
Rozpocznij nagrzewanie piekarnika do 200 stopni. W tym czasie natnij skórkę piersi z kaczki w niewielką kratkę. Posól i popieprz piersi. Obsyp rozmarynem oraz otartą skórką z pomarańczy.
Przełóż delikatnie piersi na suchą patelnie i podsmażaj na niewielkim ogniu po kilka minut z każdej strony.
Przełóż podsmażone piersi z kaczki do naczynia żaroodpornego i piecz około 10 minut.
Piersi z kaczki podawaj z żurawiną. Idealnie sprawdzi się także dodatek puree z kalafiora lub selera.