Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczny, niezwykle delikatny kalafior gotowany z dodatkiem mleka i cukru brzozowego. Takie przygotowanie warzywa nadaje mu niesamowitego smaku i sprawia, że każda różyczka wprost rozpływa się w ustach.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 178
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25095
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 178
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25095
Składniki
W garnku zagotowujemy wodę z mlekiem* w równych proporcjach (pół na pół) z dodatkiem 1 łyżki cukru. Gdy zawartość zacznie wrzeć, dodajemy do niej około 1 łyżkę soli. *używam mleka bez laktozy ze względu na jego słodki smak Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy je do gotującej się wody oraz mleka i gotujemy do miękkości przez około 20 minut. Ugotowany kalafior podajemy z podsmażoną na masełku bułką tartą (u mnie bezglutenową) oraz młodymi ziemniaczkami z koperkiem. Całość dopieści szklanka maślanki, kefiru bądź kwaśnego mleka. Życzę smacznego! :)