Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-05-2024
Devolay z masełkiem czosnkowym to mój pomysł na przepyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Filet z kurczaka panierowałam w bułce tartej i serze żółtym. Dzięki temu panierka była pyszna i chrupiąca. Furorę zrobiło masełko czosnkowe, które pięknie wypłynęło po przekrojeniu. Musicie koniecznie go zrobić.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 429
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5445
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 429
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5445
Składniki
Filet z kurczaka kroję w plastry a następnie delikatnie rozbijam. Mięso przyprawiam z każdej strony. W misce przygotowują masełko czosnkowe. Umieszczam masło, czosnek starty na tarce oraz świeżą natkę pietruszki i sól. Wszystko bardzo dokładnie mieszam. Na każdy kawałek mięsa układam masło czosnkowe a następnie delikatnie zwijam w rulon zawijając również boki. Dzięki temu masło nie będzie nam się wylewać podczas smażenia. Każdą roladkę panieruję kolejno: mąka, jajko, oraz bułka tarta którą wymieszałam wraz z serem żółtym startem na tarce o grubych oczkach. Aby panierka się lepiej trzymała po panierowaniu w bułce tartej ponownie panieruję w jajku a na koniec ponownie w bułce tartej i serze żółtym. Roladki smażę na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony.