Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Devolay z mięsa mielonego to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Mięso jest soczysto i niezwykle smaczne. Polecam zróbcie koniecznie.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2328
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5232
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 708
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2328
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5232
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 708
Składniki
W misce umieszczam mięso mielone u mnie łopatka. Dodaję cebulę oraz czosnek bardzo drobno pokrojony lub starty na tarce, jajko, natkę pietruszki oraz bułkę tartą. Dokładam również przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, czosnek granulowany, papryka słodka. Wszystko bardzo dokładnie wyrabiam najlepiej ręką. Jeśli masa się zbyt mocno klei dokładam jeszcze bułkę tartą. Przygotowuję masełko czosnkowe. W misce mieszam masło, czosnek oraz natkę pietruszki i sól. Dokładnie mieszam. Można włożyć na kilka sekund do mikrofalówki. Mięso mielone napełniam masłem czosnkowym formując je na kształt owalny. Panieruję tradycyjnie mąka, jajko oraz bułka tarta. Devolay smażę na mocno rozgrzanym oleju na rumiano.