Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Devolay z mięsa mielonego to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Mięso jest soczysto i niezwykle smaczne. Polecam zróbcie koniecznie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10501
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3138
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2244
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10501
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3138
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2244
Składniki
W misce umieszczam mięso mielone u mnie łopatka. Dodaję cebulę oraz czosnek bardzo drobno pokrojony lub starty na tarce, jajko, natkę pietruszki oraz bułkę tartą. Dokładam również przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, czosnek granulowany, papryka słodka. Wszystko bardzo dokładnie wyrabiam najlepiej ręką. Jeśli masa się zbyt mocno klei dokładam jeszcze bułkę tartą. Przygotowuję masełko czosnkowe. W misce mieszam masło, czosnek oraz natkę pietruszki i sól. Dokładnie mieszam. Można włożyć na kilka sekund do mikrofalówki. Mięso mielone napełniam masłem czosnkowym formując je na kształt owalny. Panieruję tradycyjnie mąka, jajko oraz bułka tarta. Devolay smażę na mocno rozgrzanym oleju na rumiano.