Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Devolay z mięsa mielonego to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Mięso jest soczysto i niezwykle smaczne. Polecam zróbcie koniecznie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1604
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1432
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1604
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1432
Składniki
W misce umieszczam mięso mielone u mnie łopatka. Dodaję cebulę oraz czosnek bardzo drobno pokrojony lub starty na tarce, jajko, natkę pietruszki oraz bułkę tartą. Dokładam również przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, czosnek granulowany, papryka słodka. Wszystko bardzo dokładnie wyrabiam najlepiej ręką. Jeśli masa się zbyt mocno klei dokładam jeszcze bułkę tartą. Przygotowuję masełko czosnkowe. W misce mieszam masło, czosnek oraz natkę pietruszki i sól. Dokładnie mieszam. Można włożyć na kilka sekund do mikrofalówki. Mięso mielone napełniam masłem czosnkowym formując je na kształt owalny. Panieruję tradycyjnie mąka, jajko oraz bułka tarta. Devolay smażę na mocno rozgrzanym oleju na rumiano.