Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne roladki typu dewolaj. Roladki zrobione z filetu z kurczaka nadziane szynkom i serkiem, smakują pysznie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1076
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2873
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14701
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1076
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2873
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14701
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem, tak by nie zrobić dziur. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Każdy plaster smarujemy masłem, na każdy kładziemy plaster szynki konserwowej oraz kawałek serka topionego ( serek topiony możemy zastąpić serem żółtym ). Zwijamy. Roladki obtaczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.