Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia bez chilli jest jak... miłość bez pocałunków ;-) Kiedy myślę o tej potrawie, widzę bogactwo przypraw i smak, który ewoluuje z każdą kolejną zjedzoną łyżką. Nie, chilli nigdy się nie nudzi i zawsze zaskakuje smakiem! Można serwować je z ryżem, tacos, w tortilli lub z ulubionym pieczywem. Ze względu na litraż, który wychodzi, sprawdza się jako ciepły posiłek dla gości.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18473
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7053
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30615
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29357
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18473
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7053
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30615
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29357
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, w dużym garnku podgrzać olej (tylko tyle, by przykrył dno), zeszklić ją. Dodać mięso mielone; ja po wyciągnięciu z paczki kroję je dodatkowo wzdłuż i wszerz, by łatwiej rozpadało się w potrawie.
Kiedy mięso się zetnie (poznamy po kolorze) dodajemy całą przyprawę do chilli, przeciśnięty przez praskę czosnek i zalewamy 0,5 l wody. Dusimy 15 minut. Dodajemy rozdrobnione pomidory z całym sokiem, dusimy kolejne 5 minut. Po tym czasie wrzucamy fasolę z całym płynem i gęstym osadem z dna puszki i kolejne 5 minut razem gotujemy. Czas na odsączoną z zalewy kukurydzę. Całość dusimy jeszcze do 10 minut, w międzyczasie sprawdzamy smak i doprawiamy.
Rada: w kuchni warto eksperymentować ze smakiem, ja w tym daniu podkręcam go cynamonem i nitkami chilli. Smacznego!