Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie skrzydełka możemy podać jako przekąskę na dni karnawałowe, jako danie świąteczne. Smak skrzydełek rozpływa się w ustach, Spróbuj przekonaj się.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
1. Czosnek obieram, papryczki oczyszczam z nasion, przekładam do blendera i blenduję. W garnku rozpuszczam masło, dodaję czosnek oraz papryczki i smażę około dwóch minut. Następnie wlewam whisky, ketchup, wodę, wsypuję sól, pieprz, cukier, mieszając gotuję pięć minut. 2. Skrzydełka myję, cienkie części mięsa usuwam, pozostałe kroję na połowę, doprawiam solą, przekładam do miski, łączę z marynatą.
3. Zawartość miski przekładam do rękawa do pieczenia, spinam oba końcówki, układam na blaszce i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
4. Danie gotowe, podaję z frytkami i surówką. 5. Smacznego.