Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie skrzydełka możemy podać jako przekąskę na dni karnawałowe, jako danie świąteczne. Smak skrzydełek rozpływa się w ustach, Spróbuj przekonaj się.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7686
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 244
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2700
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7686
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 244
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2700
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
1. Czosnek obieram, papryczki oczyszczam z nasion, przekładam do blendera i blenduję. W garnku rozpuszczam masło, dodaję czosnek oraz papryczki i smażę około dwóch minut. Następnie wlewam whisky, ketchup, wodę, wsypuję sól, pieprz, cukier, mieszając gotuję pięć minut. 2. Skrzydełka myję, cienkie części mięsa usuwam, pozostałe kroję na połowę, doprawiam solą, przekładam do miski, łączę z marynatą.
3. Zawartość miski przekładam do rękawa do pieczenia, spinam oba końcówki, układam na blaszce i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
4. Danie gotowe, podaję z frytkami i surówką. 5. Smacznego.