Do góry

Dania główne Przepis na:

Dietetyczna pierś z kurczaka pieczona w folii

Dietetyczna pierś z kurczaka pieczona w folii

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 905

Dodano:

Odsłon: 29296

Pieczeń wyszła tak krucha i delikatna, że zniknęła w jeno popołudnie :-)

Składniki

  • 2 podwójne piersi kurczaka
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • Kilka listków świeżej bazylii
  • 4 liście laurowe
  • Pieprz, sól do smaku
  • 1 łyżka oleju
  • Rękaw do pieczenia
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, nasmarować olejem, natrzeć solą, pieprzem i włożyć do foliowego rękawa.
    Przed zamknięciem rękawa posypać piersi suszonym majerankiem, pokrojoną bazylią i na wierzch położyć liście laurowe.

  2. Rękaw z mięsem zamknąć i wstawić do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
    Jeżeli mięso jest mrożone to pieczemy 1 godzinę 35 minut, jeżeli świeże, 1 godzinę 15 minut.

    Po wyłączeniu piekarnika mięso jeszcze trzymać w środku piekarnika ok 15 minut.
    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://slodkoiwytrawnie.blogspot.com/2013/12/dietetyczna-piers-z-kurczaka-pieczona-w.html

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 12 grudnia 2013 uwielbiam takie mięsko na zimno do kanapek, do tego jeszcze chrzanik z jajeczkiem zrobiony lub swojskie buraczki na zimno, pycha !

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń