Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1079
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4238
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1079
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4238
Składniki
Wykonanie pulpetów: Kapustę dobrze oczyścić, zmielić w maszynce lub rozbić blenderem. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Połączyć kapustę z cebulą, dodać rozmącone jajka, olej, jogurt, mąkę, bułkę tartą i przyprawy do smaku. Wymieszać składniki, formować kuleczki i ugotować w osolonej wodzie. Wykonanie zupy: Z kości i włoszczyzny ugotować wywar na 2 litrach wody. Kapustę pokroić razem z ziemniakami i ugotować na wywarze do miękkości. Mąkę rozprowadzić mlekiem, dodać do zupy i zagotować. Na końcu dodać masło, rozlać na talerze i podawać z pulpetami.