Do góry

Dania główne Przepis na:

Dietetyczna zupa kapuściana z pulpetami

Dietetyczna zupa kapuściana z pulpetami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2350 Ocena: 15018

Dodano:

Odsłon: 1243

Zdrowa i smaczna zupa na obiad.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie pulpetów:
    Kapustę dobrze oczyścić, zmielić w maszynce lub rozbić blenderem. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Połączyć kapustę z cebulą, dodać rozmącone jajka, olej, jogurt, mąkę, bułkę tartą i przyprawy do smaku. Wymieszać składniki, formować kuleczki i ugotować w osolonej wodzie.
    Wykonanie zupy:
    Z kości i włoszczyzny ugotować wywar na 2 litrach wody. Kapustę pokroić razem z ziemniakami i ugotować na wywarze do miękkości. Mąkę rozprowadzić mlekiem, dodać do zupy i zagotować. Na końcu dodać masło, rozlać na talerze i podawać z pulpetami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń