Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki ziemniaczane smażone bez tłuszczu
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7858
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1111
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11342
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7858
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1111
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11342
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 419
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Podobnie zrób z cebulą. Najlepiej jeśli posiadasz robot kuchenny i możesz składniki w nim zmiksować, ponieważ tarcie ziemniaków na tarce długo trwa. Mi udało się zmiksować kawałki ziemniaków i cebuli blenderem. Posól i odstaw na 15 minut. Po tym czasie odlej wodę z ziemniaków, dodaj jajko, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Placki smaż na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu na małym ogniu. Z ciasta powinno wyjść 20 placków każdy po 25 kcal.