Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki ziemniaczane smażone bez tłuszczu
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 216
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2827
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4465
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 216
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2827
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4465
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Podobnie zrób z cebulą. Najlepiej jeśli posiadasz robot kuchenny i możesz składniki w nim zmiksować, ponieważ tarcie ziemniaków na tarce długo trwa. Mi udało się zmiksować kawałki ziemniaków i cebuli blenderem. Posól i odstaw na 15 minut. Po tym czasie odlej wodę z ziemniaków, dodaj jajko, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Placki smaż na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu na małym ogniu. Z ciasta powinno wyjść 20 placków każdy po 25 kcal.