Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki ziemniaczane smażone bez tłuszczu
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 509
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 509
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Podobnie zrób z cebulą. Najlepiej jeśli posiadasz robot kuchenny i możesz składniki w nim zmiksować, ponieważ tarcie ziemniaków na tarce długo trwa. Mi udało się zmiksować kawałki ziemniaków i cebuli blenderem. Posól i odstaw na 15 minut. Po tym czasie odlej wodę z ziemniaków, dodaj jajko, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Placki smaż na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu na małym ogniu. Z ciasta powinno wyjść 20 placków każdy po 25 kcal.