Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś z niespodzianką gotujemy pizzę domowej roboty. Oczywiście możesz eksperymentować z nadzieniami i dodawać co chcesz.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Weź ciepłe mleko, dodaj, drożdże, cukier, sól. Przesiej mąkę, dodaj do niej mleko, drożdżei olej roślinny. Zagnieść miękkie ciasto. Smaruj ciasto olejem roślinnym i pozostaw w ciepłym miejscu na 1 godzinę.Przygotuj nadzienie.
Rozwałkuj ciasto, połóż pokrywkę lub talerz na środku, zawiń kiełbaski po bokach i odetnij brzegi ciasta. Nasmaruj ciasto keczupem i ułóż nadzienie. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 ° C, następnie dodać ser i kolejne 5 minut w piekarniku. Smacznego.