Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dobie kwarantanny chce nam się jeść coś "innego" niż zwykły schabowy czy mielony. Dziś podam Wam propozycje na bardzo łatwa a la schoarme z kurczakiem. Schoarma składa się z drobno pokrojonych kawałków mięsa smażonych na patelni, a w oryginale opiekane na obrotowym rożnie. No ale trzeba sobie uprosić.. zapraszam do przepisu:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11428
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1189
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9994
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11428
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1189
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9994
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Nie za mała, ani nie za duża:) na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę tłuszczu, wrzucamy kurczaka i podsmażamy. Dodajemy przyprawę do kurczaka... Smażymy do miękkości, ale nie za mocno żeby nie był suchy.
W międzyczasie smażymy frytki( w piekarniku, frytkownicy, na patelni) kto jaka ma możliwość.
Czas na przygotowanie sałatki. Pomidory kroimy w większą kostkę ( u mnie są sparzone bez skórki) ogórki kroimy również w większa kostkę, oliwki na pół. Cebulę w cieniutki piórka. Dodajemy dwie łyżki oliwy z oliwek, szczyptę suszonej pietruszki i czosnku granulowanego. Mieszamy.
Kurczak gotowy, frytki również. To nic innego nie pozostaje jak całość wyłożyć na talerz. Na gorące jeszcze mięso posypać tartym żółtym serem, polać dowolnym sosem. Smacznego:)