Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś stwierdziliśmy z mężem, że zaszalejemy i tak oto narodził się pomysł na burgera. Przynajmniej wiemy, co zjedliśmy i co do niego wsadziliśmy. ;) Więc mamy to poczucie, że zjedliśmy mimo wszystko zdrowo.
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 659
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34641
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 999
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 659
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34641
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 999
Składniki
Zaczynamy od przygotowania mięsa do którego dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Jeśli porcja jest na 4 osoby to dzielimy mięso na cztery części i z każdej formujemy kotleciki, które smażymy na patelni grillowej z obu stron.
Przekrojoną bułkę podgrzewamy na patelni lub w piekarniku. Spód bułki smarujemy keczupem i musztardą. Na to kładziemy kolejno: sałatę, mięso, cebulę (połówka która została wcześniej pokroiliśmy i rozdzieliliśmy na piórka), ogórka i 2-3 plastry pomidora. Przykrywamy górą bułki również posmarowaną keczupem i musztardą.