Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś stwierdziliśmy z mężem, że zaszalejemy i tak oto narodził się pomysł na burgera. Przynajmniej wiemy, co zjedliśmy i co do niego wsadziliśmy. ;) Więc mamy to poczucie, że zjedliśmy mimo wszystko zdrowo.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9866
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2494
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1637
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3768
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9866
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2494
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1637
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3768
Składniki
Zaczynamy od przygotowania mięsa do którego dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Jeśli porcja jest na 4 osoby to dzielimy mięso na cztery części i z każdej formujemy kotleciki, które smażymy na patelni grillowej z obu stron.
Przekrojoną bułkę podgrzewamy na patelni lub w piekarniku. Spód bułki smarujemy keczupem i musztardą. Na to kładziemy kolejno: sałatę, mięso, cebulę (połówka która została wcześniej pokroiliśmy i rozdzieliliśmy na piórka), ogórka i 2-3 plastry pomidora. Przykrywamy górą bułki również posmarowaną keczupem i musztardą.