Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki z piekarnika to wyjątkowo smaczna i łatwa w przygotowaniu przekąska. Niewielka ilość tłuszczu i soli! Prosty przepis dla początkujących w kuchni!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 65
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8638
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 65
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8638
Składniki
Pokrojone w słupki ziemniaki i bataty przekładamy do dużej miski. Dodajemy pół łyżeczki rozmarynu, pół łyżeczki tymianku, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki słodkiej i łyżeczkę papryki wędzonej. Całość polewamy oliwą i dokładnie mieszamy.
Frytki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 30 minut w 190/200 stopniach z termoobiegiem.
Frytki solimy dopiero po upieczeniu.
Przygotowujemy sos. Do kielicha blendera dodajemy jogurt naturalny, koperek, natkę pietruszki, dwie łyżki oliwy, oraz odrobinę soli i pieprzu do smaku. Blendujemy.
Gorące frytki podajemy od razu po upieczeniu z przygotowanym sosem. Smacznego