Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki z piekarnika to wyjątkowo smaczna i łatwa w przygotowaniu przekąska. Niewielka ilość tłuszczu i soli! Prosty przepis dla początkujących w kuchni!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1604
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2856
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1604
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2856
Składniki
Pokrojone w słupki ziemniaki i bataty przekładamy do dużej miski. Dodajemy pół łyżeczki rozmarynu, pół łyżeczki tymianku, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki słodkiej i łyżeczkę papryki wędzonej. Całość polewamy oliwą i dokładnie mieszamy.
Frytki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 30 minut w 190/200 stopniach z termoobiegiem.
Frytki solimy dopiero po upieczeniu.
Przygotowujemy sos. Do kielicha blendera dodajemy jogurt naturalny, koperek, natkę pietruszki, dwie łyżki oliwy, oraz odrobinę soli i pieprzu do smaku. Blendujemy.
Gorące frytki podajemy od razu po upieczeniu z przygotowanym sosem. Smacznego