Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują dużo lepiej niż te z fast-foodów a przede wszystkim wiemy, co jest w środku ;)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6029
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6029
        
        
                Składniki
Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy ją do mięsa, przyprawiamy solą i pieprzem oraz wlewamy łyżkę sosu Worcestershire. Dodajemy również 1 jajko. Wszystko starannie mieszamy.
Do miseczki nalewamy wodę, maczamy w niej ręce i mokrymi dłońmi formujemy burgery. Każdego burgera po uformowaniu nacinamy nożem wzdłuż i w poprzek (żeby nie pękał podczas smażenia).
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Bułki kroimy na pół i kładziemy na rozgrzanej patelni, aż się zarumienią. To sprawi, że będą chrupiące i pachnące.
Sos: Do miseczki wlewamy 2 łyżki majonezu i 1 łyżeczkę miodu. Wszystko mieszamy.
1 połowę bułki smarujemy sosem miodowo-musztardowym, drugą majonezem. Układamy sałatę, burgery i pokrojone w plastry pomidory.
Tak przygotowanego burgera możemy przekłuć patyczkiem do szaszłyków - będzie ładniej się prezentował.
Smacznego :)