Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis na domowe spaghetti jest szybki do wykonania, a danie wychodzi na prawdę smaczne. Ja zazwyczaj robię go z podwójnej porcji i mam gotowy obiad na dwa dni dla całej rodziny. Dogotować makaron to nie problem.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1757
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 43
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1593
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1757
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 43
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1593
Składniki
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i smażymy na nim drobno posiekaną cebulę. Gdy jest już zeszklona dodajemy przeciśnięty czosnek i jeszcze chwilę razem smażymy
Do cebuli dodajemy zmielone mięso ( ja wolę zmielić sama w domu, ale można kupić też mięso mielone w sprawdzonym sklepie i wtedy nasze danie będzie jeszcze szybsze w wykonaniu ). Mięso delikatnie solimy i smażymy razem z cebulą często je mieszając i rozbijając drewnianą łyżką bądź łopatką mięsne grudki
Gdy płyn spod mięsa odparuje, a mięso będzie już dobrze podsmażone dodajemy do niego passatę i wszystko razem dusimy pod przykryciem ok 15-20 min. Doprawiamy w tym czasie pieprzem, ewentualnie solą oraz duża ilością bazylii oraz oregano. Chwilę razem jeszcze gotujemy. Gdyby sos zrobił się za gęsty możemy podlać wodą, tak aby odpowiadał nam gęstością
W lekko osolonej wodzie gotujemy makaron spaghetti wg przepisu na opakowaniu
Odcedzony makaron wykładamy na talerz, na wierzch dajemy porcję sosu mięsnego, który posypujemy tartym parmezanem