Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grander to kultowa kanapka jednej z sieci fast food. Jest pyszna, ale – jak wiadomo – tego typu posiłki nie należą do najzdrowszych. Robiąc podobne danie samodzielnie, możesz wzbogacić je o walory odżywcze. Mimo dość długiej listy składników, domowy Grander jest prosty w przygotowaniu!
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1184
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31219
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3637
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4599
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8124
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1184
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31219
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3637
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4599
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8124
Składniki
Wymieszaj mleko z musztardą. Połącz z mąką i wymieszaj na papkę. Papkę wymieszaj z rozkłóconym jajkiem. Dodaj do niej wszystkie przyprawy – obie papryki, pieprz cayenne, czosnek, zioła, pieprz, trochę soli. Połącz w jednolitą, gęstą marynatę i dokładnie obtocz w niej polędwiczki z kurczaka (wcześniej ogrzane do temperatury pokojowej). Następnie obtocz je w bułce tartej. Tak przygotowane usmaż na rozgrzanym oleju (2-3 min po każdej ze stron) lub – w zdrowszym warrancie – skrop olejem i upiecz w piekarniku (około 15-20 minut w temperaturze 180°C).
Połącz majonez z jogurtem i sokiem z cytryny. Pokrój cebulę w piórka. Rozdrobnij mix sałat. Połącz warzywa i wymieszaj z sosem majonezowym. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Obsmaż na suchej patelni plastry boczku. Zgrilluj lub podpiecz w piekarniku rozkrojone na pół bułki.
Spód gorących bułek posmaruj sosem BBQ. Następnie nałóż na każdą porcję sałaty, gorące polędwiczki, po plastrze sera i chrupiącego boczku. Na wierzchu ułóż plasterki ogórka. Przykryj drugimi połówkami pieczywa. Domowy Grander sam w sobie jest bardzo sycącym posiłkiem, ale jeśli masz chęć, możesz zjeść go z porcją frytek.