Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na dobry makaron.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19216
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232086
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19216
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232086
Składniki
WYKONANIE: Mąkę wymieszać z 5 jajami, solą ,olejem i dodać tyle wody aby ciasto było dobrze zwarte. Stolnicę posypać mąką, ciasto rozwałkować i zostawić do przyschnięcia. Po wierzchu posypać ciasto obficie mąką, zwinąć w rulonik i kroić w paseczki. Wrzucać na osoloną wodę i gotować na półtwardo. Odcedzić i polać zimną wodą.
Jabłka obrać i pokroić w plastry. 2 jajka utrzeć z cukrem, wymieszać z cynamonem i dodać do jabłek i makaronu. Brytfankę posmarować masłem, posypać bułką tartą i dodać jabłka i makaron z cynamonem. Zapiec ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Zapiekankę podawać z bitą śmietaną.