Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne obiadowe danie w niecałe 30 minut. Gotowanie na parze nie wymaga solenia potraw i dodawania tłuszczu. Danie jest bardzo pyszne, mieszają się tu smaki słodkie z wytrawnymi.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 206
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 206
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
Ziemniaki i marchewki obieramy lub skrobiemy. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przekładamy na ręcznik papierowy. Potem rybę przyprawiamy tandoori masalą i każdą kładziemy na kawałku papieru do pieczenia. To ułatwi nam wyjęcie ryby w całości. Gotujemy wodę w parowniku. W dolna pojemnik wkładamy ziemniaki, w górny rybę. Parujemy około 25 minut. W tym czasie w osobnym garnku ok. 10 minut gotujemy marchewki. Nie mogą być miękkie. Na patelni rozpuszczamy tłuszcz z cukrem , kardamonem i wkładamy tam podgotowane marchewki. Karmelizujemy je ok. 5 minut. Wszystko wykładamy na talerze i posypujemy koperkiem.