Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne obiadowe danie w niecałe 30 minut. Gotowanie na parze nie wymaga solenia potraw i dodawania tłuszczu. Danie jest bardzo pyszne, mieszają się tu smaki słodkie z wytrawnymi.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11577
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 579
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11577
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 579
Składniki
Ziemniaki i marchewki obieramy lub skrobiemy. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przekładamy na ręcznik papierowy. Potem rybę przyprawiamy tandoori masalą i każdą kładziemy na kawałku papieru do pieczenia. To ułatwi nam wyjęcie ryby w całości. Gotujemy wodę w parowniku. W dolna pojemnik wkładamy ziemniaki, w górny rybę. Parujemy około 25 minut. W tym czasie w osobnym garnku ok. 10 minut gotujemy marchewki. Nie mogą być miękkie. Na patelni rozpuszczamy tłuszcz z cukrem , kardamonem i wkładamy tam podgotowane marchewki. Karmelizujemy je ok. 5 minut. Wszystko wykładamy na talerze i posypujemy koperkiem.