Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany dorsz na porach zrobi wrażenie na twoich bliskich, a ty nie musisz tracić dużej ilości czasu w kuchni! Aby urozmaicić danie możesz wyłożyć rybę wraz z warzywami na purée ziemniaczanym.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 422
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 123
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 25
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 61
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 422
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 123
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 25
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 61
Składniki
Ryby opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Posól i popieprz z każdej strony. Skrop sokiem z cytryny.
Natkę pietruszki posiekaj drobno. Każdy ząbek czosnku obierz, rozgnieć i podziel na mniejsze części. Z pora odkrój białą i jasnozieloną część. Pokrój drobno. Posiekaj masło w kostkę
Przygotuj naczynie żaroodporne. Na dnie naczynia ułóż pokrojone masło, równomiernie na całej powierzchni naczynia. Teraz rozłóż pora i czosnek. Ułóż rybę.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni Celsjusza. Piecz około 15-20 minut, podlewając co jakiś czas tłuszczem i porem.
Po wyciągnięciu dorsza z piekarnika, udekoruj go natką pietruszki.