Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany dorsz na porach zrobi wrażenie na twoich bliskich, a ty nie musisz tracić dużej ilości czasu w kuchni! Aby urozmaicić danie możesz wyłożyć rybę wraz z warzywami na purée ziemniaczanym.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 75
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2348
Polecam.
Odsłon: 108
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 75
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2348
Polecam.
Odsłon: 108
Składniki
Ryby opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Posól i popieprz z każdej strony. Skrop sokiem z cytryny.
Natkę pietruszki posiekaj drobno. Każdy ząbek czosnku obierz, rozgnieć i podziel na mniejsze części. Z pora odkrój białą i jasnozieloną część. Pokrój drobno. Posiekaj masło w kostkę
Przygotuj naczynie żaroodporne. Na dnie naczynia ułóż pokrojone masło, równomiernie na całej powierzchni naczynia. Teraz rozłóż pora i czosnek. Ułóż rybę.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni Celsjusza. Piecz około 15-20 minut, podlewając co jakiś czas tłuszczem i porem.
Po wyciągnięciu dorsza z piekarnika, udekoruj go natką pietruszki.