Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny dorsz pieczony w aromatycznym sosie cytrynowo - maślanym.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 957
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1215
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 957
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1215
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
Składniki
Rybę jeśli jest mrożona to wcześniej rozmrozić. Następnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli filety są duże można przekroić na pół. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Obsypać z obu stron solą i pieprzem cytrynowym i polać sokiem z cytryny. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Piec dorsza przez 10 min. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i na każdy kawałek dać trochę masła. Ponownie włożyć rybę do piekarnika na kolejne 10 min. Wyjąć i podawać z ulubionymi dodatkami. Można ją również przed podaniem polać powstałym sosem.