Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny dorsz pieczony w aromatycznym sosie cytrynowo - maślanym.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4871
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12948
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3189
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 946
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4871
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12948
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3189
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 946
Składniki
Rybę jeśli jest mrożona to wcześniej rozmrozić. Następnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli filety są duże można przekroić na pół. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Obsypać z obu stron solą i pieprzem cytrynowym i polać sokiem z cytryny. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Piec dorsza przez 10 min. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i na każdy kawałek dać trochę masła. Ponownie włożyć rybę do piekarnika na kolejne 10 min. Wyjąć i podawać z ulubionymi dodatkami. Można ją również przed podaniem polać powstałym sosem.