Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny dorsz pieczony w aromatycznym sosie cytrynowo - maślanym.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 483
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 177
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 483
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 177
Składniki
Rybę jeśli jest mrożona to wcześniej rozmrozić. Następnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli filety są duże można przekroić na pół. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Obsypać z obu stron solą i pieprzem cytrynowym i polać sokiem z cytryny. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Piec dorsza przez 10 min. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i na każdy kawałek dać trochę masła. Ponownie włożyć rybę do piekarnika na kolejne 10 min. Wyjąć i podawać z ulubionymi dodatkami. Można ją również przed podaniem polać powstałym sosem.