Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna wersja pieczonej ryby nie musi być ani nudna ani niesmaczna.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 77
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2611
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1417
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 77
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2611
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1417
Składniki
Pokrojone warzywa skrapiamy oliwą. Doprawiamy intensywnie pieprzem i solą. Mieszamy rękami i układamy w naczyniu żaroodpornym lub na przykład w jednorazowym pojemniku do zapiekania.
Na wierzchu warzyw układamy skropione sokiem z cytryny i natarte solą oraz pieprzem kawałki ryby. Całość posypujemy pietruszką i zamykamy naczynie.
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni i pieczemy rybę przez około 45 minut. 10 minut przed zdejmujemy pokrywkę, posypujemy tartym serem i zapiekamy na złoto. Co prawda my podaliśmy rybę z ziemniakami i pyszna sałatą ale spokojnie można zjeść ją tylko z pysznymi warzywami, na których ją piekliśmy. Pod wpisem znajdziecie link na nasz blog gdzie jest więcej dietetycznych ale pysznych przepisów. Pasują do diety Vitalia.