Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz zapiekany w piekarniku w cieście francuskim jest soczysty i pyszny. Możemy go podawać na gorąco jak i na zimno. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu na moim kanale na You Tube.
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1906
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 734
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1906
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 734
Składniki
Dorsza oczyścić z ości, doprawić przyprawą do ryb posolić popieprzyć, pokroić na mniejsze kawałki o długości 8 cm.
Piekarnik włączyć na 200 stopni funkcja góra ,dół. Ciasto francuskie pokroić w prostokąty większe od naszych kawałków ryb. Na każdy prostokąt kładziemy filet rybny i zawijamy w kieszonkę , sklejamy ciasto po bokach ,natomiast na wierzchu dziurkujemy widelcem.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy nasze kieszonki rybne i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, funkcja góra,dół na środkowej półce przez 25 minut .Ciasto ma mieć rumiany kolor. Uwaga ,każdy piekarnik inaczej piecze. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu. Smacznego!