Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz zapiekany w piekarniku w cieście francuskim jest soczysty i pyszny. Możemy go podawać na gorąco jak i na zimno. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu na moim kanale na You Tube.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9594
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 212
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20895
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9594
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 212
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20895
Składniki
Dorsza oczyścić z ości, doprawić przyprawą do ryb posolić popieprzyć, pokroić na mniejsze kawałki o długości 8 cm.
Piekarnik włączyć na 200 stopni funkcja góra ,dół. Ciasto francuskie pokroić w prostokąty większe od naszych kawałków ryb. Na każdy prostokąt kładziemy filet rybny i zawijamy w kieszonkę , sklejamy ciasto po bokach ,natomiast na wierzchu dziurkujemy widelcem.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy nasze kieszonki rybne i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, funkcja góra,dół na środkowej półce przez 25 minut .Ciasto ma mieć rumiany kolor. Uwaga ,każdy piekarnik inaczej piecze. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu. Smacznego!