Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz zapiekany w piekarniku w cieście francuskim jest soczysty i pyszny. Możemy go podawać na gorąco jak i na zimno. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu na moim kanale na You Tube.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44655
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182092
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 248
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44655
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182092
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 248
Składniki
Dorsza oczyścić z ości, doprawić przyprawą do ryb posolić popieprzyć, pokroić na mniejsze kawałki o długości 8 cm.
Piekarnik włączyć na 200 stopni funkcja góra ,dół. Ciasto francuskie pokroić w prostokąty większe od naszych kawałków ryb. Na każdy prostokąt kładziemy filet rybny i zawijamy w kieszonkę , sklejamy ciasto po bokach ,natomiast na wierzchu dziurkujemy widelcem.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy nasze kieszonki rybne i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, funkcja góra,dół na środkowej półce przez 25 minut .Ciasto ma mieć rumiany kolor. Uwaga ,każdy piekarnik inaczej piecze. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu. Smacznego!