Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w panierce z brokułu

Dorsz w panierce z brokułu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2123 Ocena: 47377

Dodano:

Odsłon: 10811

Bardzo smaczna i udana propozycja na połączenie ryby i warzywa. Używając brokuła często pozostaje nam tzw "głąb"...wiele osób wyrzuca, a w nim tkwi cały smak warzywa. Postanowiliśmy wykorzystać go w naszym przepisie...choć różyczki też starliśmy ;)

Składniki

  • 500 g filetów z dorsza
  • 1 brokuł (może być sam "głąb")
  • bułka tarta
  • mąka
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety z dorsza kroimy na pożądane przez nas kawałki, oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące.
    Surowy brokuł ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jajka, bułkę tartą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na bułce tartej robimy placki z przygotowanej masy, układamy filety, przykrywamy plackami masy i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

AnaDam 29 listopada 2016 PS na gorącym oleju wystająca brokuła od razu się przypali. To tak na marginesie Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

AnaDam 29 listopada 2016 Ludzie panierka w tym panierka w tym a czym się różni samkiem niczym więcej. Może czas bardziej na złożone przepisy a nie tylko opanierować w bułce brokule kalafiorze marchewce itp. masakra cieszę się że mam większe wymagania dotyczące gotowania niz opanierować inny smak i gotowe. Wrrrrrr Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń