Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i udana propozycja na połączenie ryby i warzywa. Używając brokuła często pozostaje nam tzw "głąb"...wiele osób wyrzuca, a w nim tkwi cały smak warzywa. Postanowiliśmy wykorzystać go w naszym przepisie...choć różyczki też starliśmy ;)
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 160
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 578
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16859
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 688
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 160
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 578
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16859
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 688
Składniki
Filety z dorsza kroimy na pożądane przez nas kawałki, oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące. Surowy brokuł ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jajka, bułkę tartą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na bułce tartej robimy placki z przygotowanej masy, układamy filety, przykrywamy plackami masy i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.