Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propozycja, jest super odpoczynkiem od mięsa, które króluje na naszych stołach.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 70
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 93
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 183
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 70
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 93
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 183
Składniki
Filety dorsza umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem
Na początku rybę posypać solą, pieprzem. Następnie przygotowaną rybę obsypać ziołami prowansalskimi dużą ilością.
Pomidor myjemy, kroimy na grube plastry i okładamy rybę.
Rozgrzewamy piekarniki do 220 st C góra/dół i wkładamy rybę do piekarnika. Zapiekamy całość około 30-35 minut, ponieważ to mięso jest bardzo delikatne. Długość pieczenia zależy od piekarnika.
Przed podaniem dania, rybę polewamy octem balsamiczny i życzymy smacznego.