Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propozycja, jest super odpoczynkiem od mięsa, które króluje na naszych stołach.
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 27
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 296
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2613
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1653
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14422
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 27
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 296
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2613
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1653
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14422
Składniki
Filety dorsza umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem
Na początku rybę posypać solą, pieprzem. Następnie przygotowaną rybę obsypać ziołami prowansalskimi dużą ilością.
Pomidor myjemy, kroimy na grube plastry i okładamy rybę.
Rozgrzewamy piekarniki do 220 st C góra/dół i wkładamy rybę do piekarnika. Zapiekamy całość około 30-35 minut, ponieważ to mięso jest bardzo delikatne. Długość pieczenia zależy od piekarnika.
Przed podaniem dania, rybę polewamy octem balsamiczny i życzymy smacznego.