Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propozycja, jest super odpoczynkiem od mięsa, które króluje na naszych stołach.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 930
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2802
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 930
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2802
Składniki
Filety dorsza umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem
Na początku rybę posypać solą, pieprzem. Następnie przygotowaną rybę obsypać ziołami prowansalskimi dużą ilością.
Pomidor myjemy, kroimy na grube plastry i okładamy rybę.
Rozgrzewamy piekarniki do 220 st C góra/dół i wkładamy rybę do piekarnika. Zapiekamy całość około 30-35 minut, ponieważ to mięso jest bardzo delikatne. Długość pieczenia zależy od piekarnika.
Przed podaniem dania, rybę polewamy octem balsamiczny i życzymy smacznego.