Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propozycja, jest super odpoczynkiem od mięsa, które króluje na naszych stołach.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 232
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6328
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 232
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6328
Składniki
Filety dorsza umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem
Na początku rybę posypać solą, pieprzem. Następnie przygotowaną rybę obsypać ziołami prowansalskimi dużą ilością.
Pomidor myjemy, kroimy na grube plastry i okładamy rybę.
Rozgrzewamy piekarniki do 220 st C góra/dół i wkładamy rybę do piekarnika. Zapiekamy całość około 30-35 minut, ponieważ to mięso jest bardzo delikatne. Długość pieczenia zależy od piekarnika.
Przed podaniem dania, rybę polewamy octem balsamiczny i życzymy smacznego.