Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propozycja, jest super odpoczynkiem od mięsa, które króluje na naszych stołach.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Filety dorsza umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem
Na początku rybę posypać solą, pieprzem. Następnie przygotowaną rybę obsypać ziołami prowansalskimi dużą ilością.
Pomidor myjemy, kroimy na grube plastry i okładamy rybę.
Rozgrzewamy piekarniki do 220 st C góra/dół i wkładamy rybę do piekarnika. Zapiekamy całość około 30-35 minut, ponieważ to mięso jest bardzo delikatne. Długość pieczenia zależy od piekarnika.
Przed podaniem dania, rybę polewamy octem balsamiczny i życzymy smacznego.