Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś lekkiego i zdrowego
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
Składniki
Filety z dorsza umyć, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki. Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle, dodać przecier pomidorowy, zalać 1/2 l wody, dodać vegetę, zagotować. Dodać sól, pieprz, musztardę. Ogórek obrać, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona, pokroić w plastry, dodać do rosołu wraz z kaparami, zagotować. Kawałki ryby dodać do sosu i na małym ogniu gotować 15 minut. Rybę wyjąć, sos zagęścić mąką ziemniaczaną. Podawać z ryżem i surówką.