Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś lekkiego i zdrowego
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 295
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4124
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 380
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29381
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 295
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4124
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 380
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29381
Składniki
Filety z dorsza umyć, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki. Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle, dodać przecier pomidorowy, zalać 1/2 l wody, dodać vegetę, zagotować. Dodać sól, pieprz, musztardę. Ogórek obrać, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona, pokroić w plastry, dodać do rosołu wraz z kaparami, zagotować. Kawałki ryby dodać do sosu i na małym ogniu gotować 15 minut. Rybę wyjąć, sos zagęścić mąką ziemniaczaną. Podawać z ryżem i surówką.