Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ryba pieczona w sosie z pietruszki ;-)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 300
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2327
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 440
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 300
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2327
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 440
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Składniki
Filety dokładnie płuczemy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Umytą i osuszoną natkę pietruszki drobno siekamy (ja dałam 4 duże łyżki zamrożonej natki pietruszki), a obrany czosnek przeciskamy przez praskę.
W misce mieszamy natkę pietruszki z oliwą, czosnkiem, sokiem z cytryny oraz solą.
Połowę sosu wylewamy na dno żaroodpornego naczynia. Na sosie układamy filety z dorsza.
Resztą sosu polewamy filety. Naczynie owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki przynajmniej na 1 godzinę(ja włożyłam na całą noc).
Przed pieczeniem zdejmujemy folię spożywczą, a foremkę owijamy folią aluminiową. Rybę pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C. Po tym czasie zdejmujemy folię aluminiową i zapiekamy rybę około 5 minut tak aby nam się lekko zarumieniła.
Po upieczeniu dorsza podajemy z ryżem i surówką( u mnie zielona fasolka).
Smacznego !!!