Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te małe pierożki to najlepszy dodatek do świątecznego barszczu lub zupy grzybowej. Jednak jak przygotować ciasto na uszka, aby było delikatne i dobrze się lepiło? Sekretem jest jeden składnik, o którym wielu z nas często zapomina - to gorąca woda. Dzięki niej ciasto wyjdzie elastyczne i delikatne, a tym samym znacznie lepsze niż w przypadku użycia zimnej wody.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13483
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14871
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6115
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13483
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14871
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6115
Składniki
Do dużej miski przesiej mąkę. Dodaj do niej sól i 2 łyżki oleju, np. słonecznikowego. Wlewaj wodę partiami i mieszaj drewnianą łyżką. Następnie wyrób ciasto ręką (uważając by się nie oparzyć). Możesz użyć do tego celu robota kuchennego, używając końcówki z hakiem. Musisz uzyskać efekt sprężystego, plastycznego ciasta. Przed wykonaniem uszek uformuj z ciasta kulkę i zawiń w folię spożywczą. Odłóż na ok. 15 minut. Następnie możesz rozwałkować ciasto i formować uszka.