Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe kotlety z dodatkiem papryki i chili to świetna propozycja na aromatyczny i pełen smaku obiad. Połączenie delikatnego mięsa z wyrazistymi przyprawami i świeżymi warzywami sprawia, że kotlety są soczyste i wyjątkowo smaczne. Dodatek ostrej papryki chili nadaje im delikatnej pikanterii, która idealnie balansuje się z łagodnym smakiem reszty składników. Podane z ziemniakami i surówką tworzą klasyczny, a jednocześnie niebanalny posiłek, który z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18466
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9508
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 344
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18466
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9508
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 344
Składniki
1. Przygotowanie mięsa: Mięso drobno posiekaj i przełóż do miski. Dodaj jajko, oliwę z oliwek, sól, tymianek, słodką i ostrą paprykę, czosnek oraz dwie łyżki bułki tartej Wszystko dokładnie wymieszaj.
2. Przygotowanie warzyw: Paprykę zieloną oraz chili oczyść z nasion i drobno pokrój. Cebulę obierz i również drobno posiekaj. Dodaj warzywa do mięsa.
3. Formowanie kotletów: Wszystkie składniki dokładnie wyrób, aż do uzyskania jednolitej masy. Z mięsa uformuj okrągłe kotlety, obtocz je w bułce tartej, a następnie smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, aż będą złociste i dobrze wysmażone.
4. Podanie: Gotowe kotlety podawaj z surówką oraz ziemniakami. 5. Smacznego!