Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe kotlety z dodatkiem papryki i chili to świetna propozycja na aromatyczny i pełen smaku obiad. Połączenie delikatnego mięsa z wyrazistymi przyprawami i świeżymi warzywami sprawia, że kotlety są soczyste i wyjątkowo smaczne. Dodatek ostrej papryki chili nadaje im delikatnej pikanterii, która idealnie balansuje się z łagodnym smakiem reszty składników. Podane z ziemniakami i surówką tworzą klasyczny, a jednocześnie niebanalny posiłek, który z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5356
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5356
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
1. Przygotowanie mięsa: Mięso drobno posiekaj i przełóż do miski. Dodaj jajko, oliwę z oliwek, sól, tymianek, słodką i ostrą paprykę, czosnek oraz dwie łyżki bułki tartej Wszystko dokładnie wymieszaj.
2. Przygotowanie warzyw: Paprykę zieloną oraz chili oczyść z nasion i drobno pokrój. Cebulę obierz i również drobno posiekaj. Dodaj warzywa do mięsa.
3. Formowanie kotletów: Wszystkie składniki dokładnie wyrób, aż do uzyskania jednolitej masy. Z mięsa uformuj okrągłe kotlety, obtocz je w bułce tartej, a następnie smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, aż będą złociste i dobrze wysmażone.
4. Podanie: Gotowe kotlety podawaj z surówką oraz ziemniakami. 5. Smacznego!