Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety drobiowe w panierce z płatków kukurydzianych połączonych z niewielką ilością bułki tartej. Panierka prosta w przygotowaniu, a kotlety smacznie i chrupiące. Polecam
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85145
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2440
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9939
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3864
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7048
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85145
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2440
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9939
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3864
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7048
Składniki
Filet oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na kotlety. Następnie każdy kotlet delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć i natrzeć przyprawami. Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka. Płatki kukurydziane rozkruszyć wałkiem przez woreczek foliowy , przełożyć do miski i wymieszać z bułką tartą. Przygotowane kotlety obtaczać w rozbełtanych jajkach i panierować w płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiany , złoty kolor. Smacznego
Przygotowanie panierki i panierowanie kotletów.
Kotlety po usmażeniu gotowe do podania.