Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety drobiowe w panierce z płatków kukurydzianych połączonych z niewielką ilością bułki tartej. Panierka prosta w przygotowaniu, a kotlety smacznie i chrupiące. Polecam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11929
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16339
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5230
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11929
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16339
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5230
Składniki
Filet oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na kotlety. Następnie każdy kotlet delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć i natrzeć przyprawami. Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka. Płatki kukurydziane rozkruszyć wałkiem przez woreczek foliowy , przełożyć do miski i wymieszać z bułką tartą. Przygotowane kotlety obtaczać w rozbełtanych jajkach i panierować w płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiany , złoty kolor. Smacznego
Przygotowanie panierki i panierowanie kotletów.
Kotlety po usmażeniu gotowe do podania.