Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste drobiowe kotlety, z tym, że do panierki dodałam ziół. Kotlety w takiej panierce są smaczne, podane z ziemniakami, ulubioną surówką uzyskamy bardzo pożywne, pyszne i syte danie. Kotlety podałam z ziemniakami oraz sałatą zieloną w śmietanie.
patelnia, nóż, deska, tłuczek, naczynia,
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
Składniki
Filety drobiowe pokroić w kotlety, ponacinać, opłukać, osuszyć lekko rozbić. Przygotować trzy naczynia, w jednym rozbełtać jajka z czosnkiem granulowanym, do drugiego wsypać mąkę, a do trzeciego wsypać bułkę tartą uprzednio wymieszaną z ziołami. Drobiowe kotlety oprószyć solą, świeżo mielonym pieprzem, obtoczyć w mące, następnie w rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej z ziołami. Gotowe kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Ja podałam z ziemniakami i sałatą zieloną w śmietanie.
Kotlety gotowe do smażenia.