Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godne polecenia danie, nie tylko na obiad. Dynia nadaje potrawie oryginalnego smaku i aromatu. Masz wątpliwości? Po prostu spróbuj!
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1293
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 230
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1293
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 230
Składniki
Dynię obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Na 4 łyżkach masła przesmażyć dynię, oprószyć solą i pierzem, dodać orzechy, zalać śmietaną i wywarem. Kiedy dynia zacznie mięknąć zagęścić sos zasmażką przygotowaną z masła i mąki.
W tym samym czasie przygotować kotlety. Do mięsa dodać namoczoną w mleku bułkę, posiekaną cebulkę i jajko, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Uformowane kotlety smażyć na rozgrzanym oleju.
Dynię w śmietanie oprószyć posiekaną natką pietruszki, wyłożyć na talerz. Podawać z kotletem, dekorować orzechami i gałązkami natki pietruszki.