Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godne polecenia danie, nie tylko na obiad. Dynia nadaje potrawie oryginalnego smaku i aromatu. Masz wątpliwości? Po prostu spróbuj!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336648
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3798
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422913
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2521
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336648
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3798
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422913
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2521
Składniki
Dynię obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Na 4 łyżkach masła przesmażyć dynię, oprószyć solą i pierzem, dodać orzechy, zalać śmietaną i wywarem. Kiedy dynia zacznie mięknąć zagęścić sos zasmażką przygotowaną z masła i mąki.
W tym samym czasie przygotować kotlety. Do mięsa dodać namoczoną w mleku bułkę, posiekaną cebulkę i jajko, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Uformowane kotlety smażyć na rozgrzanym oleju.
Dynię w śmietanie oprószyć posiekaną natką pietruszki, wyłożyć na talerz. Podawać z kotletem, dekorować orzechami i gałązkami natki pietruszki.