Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godne polecenia danie, nie tylko na obiad. Dynia nadaje potrawie oryginalnego smaku i aromatu. Masz wątpliwości? Po prostu spróbuj!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3572
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3778
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 339
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 617
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3572
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3778
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 339
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 617
Składniki
Dynię obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Na 4 łyżkach masła przesmażyć dynię, oprószyć solą i pierzem, dodać orzechy, zalać śmietaną i wywarem. Kiedy dynia zacznie mięknąć zagęścić sos zasmażką przygotowaną z masła i mąki.
W tym samym czasie przygotować kotlety. Do mięsa dodać namoczoną w mleku bułkę, posiekaną cebulkę i jajko, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Uformowane kotlety smażyć na rozgrzanym oleju.
Dynię w śmietanie oprószyć posiekaną natką pietruszki, wyłożyć na talerz. Podawać z kotletem, dekorować orzechami i gałązkami natki pietruszki.