Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe kotlety ze szparagami i serem

Przepis dnia 2017-01-16
Drobiowe kotlety ze szparagami i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2158 Ocena: 48005

Dodano:

Odsłon: 11624

Sezon szparagowy dopiero przed nami, postanowiliśmy więc, wykorzystać te ze słoika. W sezonie przed smażeniem, koniecznie ugotujcie w osolonym wrzątku.

Składniki

  • 4 filety z piersi kurczaka (po 200g)
  • 4 plastry sera królewskiego
  • 1 słoiczek szparagów zielonych
  • mąka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić.
    W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą.
    Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
    Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju (płomień nie może być za duży, inaczej bułka się przypali, a mięso będzie surowe).
    Możemy również lekko podsmażyć kotlety i przełożyć do piekarnika na 20 min, temperatura 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń