Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe pałki z bananem

Drobiowe pałki z bananem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3554

Dodano:

Odsłon: 468

Ciekawy pomysł na pałki z kurczaka. Banany dają ciekawy, oryginalny smak.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso posól i popieprz z każdej strony. Usmaż na złoty kolor. Przełóż do garnka. Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i rozdrobnione pomidory (wraz z sokiem). Po 10 minutach dołóż pokrojone w kostkę banany. Zawartość patelni dodaj do mięsa. Duś pod przykryciem przez 30-40 minut. Mięso najlepiej smakuje podane z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń