Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drób w naszym społeczeństwie odgrywa znaczną rolę. Jest najczęściej spożywanym mięsem przez naszych rodaków. Wielu może kojarzyć się z monotonnym jedzeniem, a to filety w panierce, pałki w przyprawach...Czasami warto więc zaszaleć, i zrobić coś po swojemu.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 332
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 241
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1372
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 332
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 241
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1372
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na talarki i obsmażamy na złoto z obu stron. Pieczarki czyścimy, kroimy na plasterki, oprószamy solą, lekko podsmażamy. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oliwie. Ser kroimy wzdłuż na pół. Filety z kurczaka, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierz każdego układamy najpierw ziemniaki, następnie pieczarki, cebulę, a na końcu ser. Całość zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C.