Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na szybkie i aromatyczne danie, które możecie przygotować zarówno we własnej kuchni jak i w plenerze, zwłaszcza że sezon grillowy już w pełni i za oknem świeci pięknie słoneczko. Moją propozycją na weekendowe spotkania przy grillu są szaszłyki z kurczakiem, papryką, pieczarkami i cebulką. Ich wielką zaletą jest prostota i szybkość wykonania.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1167
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 416
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3337
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 879
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1167
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 416
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3337
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 879
Składniki
Składniki na marynatę umieszczamy w większej misce i dokładnie mieszamy. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę lub paski jak kto woli. Kurczaka wrzucamy do marynaty i dokładnie mieszamy tak, aby każdy kawałek był nią pokryty. Odstawiamy na ok. 30 minut. W tym czasie myjemy i kroimy papryki w kostkę. Cebulę obieramy kroimy na ćwiartki następnie obieramy warstwy.
Wyjmujemy kurczaka z marynaty nadziewamy naprzemiennie z papryką, pieczarkami i cebulą na patyki. Grillujemy przez ok.15 minut.