Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na szybkie i aromatyczne danie, które możecie przygotować zarówno we własnej kuchni jak i w plenerze, zwłaszcza że sezon grillowy już w pełni i za oknem świeci pięknie słoneczko. Moją propozycją na weekendowe spotkania przy grillu są szaszłyki z kurczakiem, papryką, pieczarkami i cebulką. Ich wielką zaletą jest prostota i szybkość wykonania.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33798
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7960
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 67
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33798
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7960
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 67
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 229
Składniki
Składniki na marynatę umieszczamy w większej misce i dokładnie mieszamy. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę lub paski jak kto woli. Kurczaka wrzucamy do marynaty i dokładnie mieszamy tak, aby każdy kawałek był nią pokryty. Odstawiamy na ok. 30 minut. W tym czasie myjemy i kroimy papryki w kostkę. Cebulę obieramy kroimy na ćwiartki następnie obieramy warstwy.
Wyjmujemy kurczaka z marynaty nadziewamy naprzemiennie z papryką, pieczarkami i cebulą na patyki. Grillujemy przez ok.15 minut.