Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone z cebulą wątróbki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką Coleslaw.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2657
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 502
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 99
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2657
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 502
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 99
Składniki
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku. Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, dusimy na wolnym ogniu. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i dodajemy do duszącej się wątróbki. Dusimy pod przykryciem do miękkości wątróbek i cebuli.
W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy surówkę. Kapustę drobno kroimy, marchew obieramy i trzemy na większe wiórki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Uduszone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty, marchwi i cebuli. Smacznego !!!