Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe wątróbki z ziemniakami i surówką Coleslaw.

Drobiowe wątróbki z ziemniakami i surówką Coleslaw.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1504 Ocena: 20206

Dodano:

Odsłon: 745

Duszone z cebulą wątróbki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką Coleslaw.

Składniki

  • wątróbki z drobiu 60 dag
  • cebula 1 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • majeranek 1 łyżeczka
  • tłuszcz do smażenia
  • ziemniaki 6 szt.
  • surówka Coleslaw
  • Surówka:
  • kapusta pekińska mała 1 szt.
  • marchew 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • majonez 2-3 łyżki
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku. Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, dusimy na wolnym ogniu. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i dodajemy do duszącej się wątróbki. Dusimy pod przykryciem do miękkości wątróbek i cebuli.

  2. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy surówkę. Kapustę drobno kroimy, marchew obieramy i trzemy na większe wiórki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Uduszone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty, marchwi i cebuli.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń