Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone z cebulą wątróbki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką Coleslaw.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3764
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 171
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3764
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 171
Składniki
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku. Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, dusimy na wolnym ogniu. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i dodajemy do duszącej się wątróbki. Dusimy pod przykryciem do miękkości wątróbek i cebuli.
W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy surówkę. Kapustę drobno kroimy, marchew obieramy i trzemy na większe wiórki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Uduszone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty, marchwi i cebuli. Smacznego !!!