Do góry

Dania główne Przepis na:

Drożdżowe placki ziemniaczane

Drożdżowe placki ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 2446 Ocena: 16430

Dodano:

Odsłon: 2580

Dodatek drożdży powoduje że placki są pulchne.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Drożdżowe placki ziemniaczane

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Bułkę pokroić w kostkę i połączyć z ziemniakami, śmietaną, żółtkami oraz drożdżami utartymi z cukrem. Posolić do smaku, wymieszać z ubitą pianą z białek i pozostawić do wyrośnięcia.Następnie smażyć na tłuszczu obydwu stron na złoty kolor. Podawać zaraz po upieczeniu polane roztopionym masłem lub z gęstą kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń