Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek drożdży powoduje że placki są pulchne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4070
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11163
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6410
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5431
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13392
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4070
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11163
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6410
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5431
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13392
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5166
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Bułkę pokroić w kostkę i połączyć z ziemniakami, śmietaną, żółtkami oraz drożdżami utartymi z cukrem. Posolić do smaku, wymieszać z ubitą pianą z białek i pozostawić do wyrośnięcia.Następnie smażyć na tłuszczu obydwu stron na złoty kolor. Podawać zaraz po upieczeniu polane roztopionym masłem lub z gęstą kwaśną śmietaną.