Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek drożdży powoduje że placki są pulchne.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Bułkę pokroić w kostkę i połączyć z ziemniakami, śmietaną, żółtkami oraz drożdżami utartymi z cukrem. Posolić do smaku, wymieszać z ubitą pianą z białek i pozostawić do wyrośnięcia.Następnie smażyć na tłuszczu obydwu stron na złoty kolor. Podawać zaraz po upieczeniu polane roztopionym masłem lub z gęstą kwaśną śmietaną.