Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek drożdży powoduje że placki są pulchne.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1570
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 334
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1570
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 334
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Bułkę pokroić w kostkę i połączyć z ziemniakami, śmietaną, żółtkami oraz drożdżami utartymi z cukrem. Posolić do smaku, wymieszać z ubitą pianą z białek i pozostawić do wyrośnięcia.Następnie smażyć na tłuszczu obydwu stron na złoty kolor. Podawać zaraz po upieczeniu polane roztopionym masłem lub z gęstą kwaśną śmietaną.