Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek drożdży powoduje że placki są pulchne.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Bułkę pokroić w kostkę i połączyć z ziemniakami, śmietaną, żółtkami oraz drożdżami utartymi z cukrem. Posolić do smaku, wymieszać z ubitą pianą z białek i pozostawić do wyrośnięcia.Następnie smażyć na tłuszczu obydwu stron na złoty kolor. Podawać zaraz po upieczeniu polane roztopionym masłem lub z gęstą kwaśną śmietaną.