Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek drożdży powoduje że placki są pulchne.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 739
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 163
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 739
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 163
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Bułkę pokroić w kostkę i połączyć z ziemniakami, śmietaną, żółtkami oraz drożdżami utartymi z cukrem. Posolić do smaku, wymieszać z ubitą pianą z białek i pozostawić do wyrośnięcia.Następnie smażyć na tłuszczu obydwu stron na złoty kolor. Podawać zaraz po upieczeniu polane roztopionym masłem lub z gęstą kwaśną śmietaną.